3 ajuinen
5 stengels witte selder
6 a 7 wortels
(1 rode paprika)
3,4kg rijpe tomaten
snij ajuin, selder, wortels en paprika in kleine stukjes
Laat stoven en voeg dan de tomaat toe.
Na hele tijd op het vuur gestaan te hebben, mixen...
Nog een tijdje laten inkoken naar believen...
Je kan natuurlijk ook look toevoegen en/of wat rozemarijn en tijm laten meekoken.
Rozemarijn en tijm er terug uithalen voor het mixen.
Als je ook basilicum wil toevoegen doe je dat best op het allerlaatste, voor je afvult in de potten.
Je kan natuurlijk ook look toevoegen en/of wat rozemarijn en tijm laten meekoken.
Rozemarijn en tijm er terug uithalen voor het mixen.
Als je ook basilicum wil toevoegen doe je dat best op het allerlaatste, voor je afvult in de potten.
Propere potten met deksel steriel maken door kokend water in de potten en de deksels te doen tot aan de rand. Heet water eruit, warme saus erin! Pot toe en je kan weer een heel jaar verder. (als je er genoeg gemaakt hebt ten minste)
Ik had nu 5 grote potten en nog voor ons avondeten deze avond.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten