zondag 19 augustus 2012

Provence: zeer beknopt verslag

Onze vakantie was top.

De heenreis doen we sinds een aantal jaren in 2 etappes met een verblijf van 2 nachten ergens onderweg. Vorig jaar kwamen we zo bij een kamer met ontbijt uit om u tegen te zeggen. Toen waren ze er nog hard aan het werken, normaal gaan we nooit 2 jaar op dezelfde plaats maar hier waren de kamers en meubels helemaal van hout door man des huizes zelf gemaakt. Een droom van een kamer!!!
Het ontbijt was met lekkere confituren door vrouw des huizes zelf gemaakt. We waren uitgeregend vorig jaar...., maar hadden toch goed gewandeld.
Soit, we moesten gewoon terug gaan. Zo vriendelijke mensen... wie weet gaan we nog eens terug!!!
Dit jaar kregen we weer dat lekkere ontbijt maar dit keer op het terras in de zon.

Onderweg had Flore wel al wat onverklaarbare hippo's achter de rug.
Ook toen we na 2 nachten Jura doorreden naar de Provence, kwam Flore haar bloedsuiker zo laag dat haar toestelleke het niet meer kon meten. Zelfs na wat druivensuikers en 10 minuten wachten, zat ze maar aan 25. Toen moest ze ook overgeven. Gelukkig hadden we ook zo een hippo-fit siroopkes bij.
Allee soit, we hebben erop ingespeeld en de rest van de vakantie de voormiddag-koek al wat vroeger gegeven. Maar het was toch effkens verschieten vooral omdat het zo onverwacht kwam!

Veel zon (meestal temperaturen rond 33 a 34 °C) dus ideaal rivierspeel-weer.


We maakten ook een dagtocht door de rivier 

En deze is getrokken op de Pont d' Avignon: toch een schatje, niet?

Kortom t was plezant en we hebben genoten van het simpele leven zonder TV en computer.
Ik heb 3, bijna 4 boeken uitgelezen, er werd veel gekaart. Ik ken dankzij dochterlief het hele moppenboek uit mijn hoofd,.... maar ik weiger om er eentje over mijn lippen te laten komen, overdosis schaadt.  ;o))

3 opmerkingen:

 1. hypo fit siroopjes?? Ken ik niet. Op vakantie spuiten we een halfke minder, als dat niet genoeg is zelfs een hele eenheid minder. Meer eten kan ook helpen, of een koekje extra. 't Is zoeken maar het lukt vlotter en vlotter. Wel verschieten als je het zelfs niet kon meten! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die siroopjes kan je ook gewoon in de apotheek kopen en worden in de mond al opgenomen. Ze komen overeen met ondeveer 2 stukken druivensuiker.
  Al doende leert men hee... Ja toen het toestelleke het niet meer kon meten was ik nog niet zo in paniek omdat ik niet goed wist tot waar het wel nog meet, maar toen we dan iets later een meeting hadden van 25, dacht ik wel direkt 'wow hoe laag heeft ze dan gestaan?'. Langs ene kant ben ik wel blij dat ze zo moest overgeven, dan hebben we ten minste duidelijke symptomen.

  Zaterdag hebben we familiefeest en het dochtertje van een nicht van mij heeft ook diabetes sinds vorig jaar. zij werken met een pompje. ze wonen in Duitsland, dus er gaan wel wat ervaringen uitgewisseld worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig die fotookes!
  t zal inderdaad wa zoeken zijn & ervaringen uitwisselen, daar leert men ook dikwijls ook van! (veel succes!)
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen