zaterdag 23 juni 2012

zakjes uit restjes

een vriendin van mij kondigde aan dat ze vandaag naar de hexagoon zou gaan. Ik had het tafellaken gezien dat ze daar een tijdje geleden gekocht had en ik was er weg van. Dus ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg haar om een half meterke toile ciree mee te brengen voor mij. Dat deed ze graag. Toen ik het deze namiddag ging afhalen gaf ze me ook nog een 10 cm brede strook mee van haar te groot gekocht tafellaken. Ik beloofde haar er een zakje van te maken.
Ik kon me niet in houden en kroop direkt achter de naaimachine. Morgen ben ik weer in haar buurt en steek ik deze 2 zakjes in haar brievenbus.Ik gebruikte voor de twee zakjes gerecupereerde ritsen. Het kleine zakje kon ik niet zo afwerken als ik graag wou. Ik maakte ze uit 1 stuk toile ciree en de rits. De eerste keer dat ik mijn zakjes niet voerde, dan zijn het wel heel snelle zakjes en ik vind het eigenlijk niet echt nodig met kleine zakjes uit toile ciree. Maar hier komt zeker een vervolg op.

Het lichtblauwe met bloemmetjes bracht ze mee voor nog een heupzakje van te maken. Ik heb nu nog een stukje over van haar tafeldoek, maar de korte ritsen zijn op... dat wordt later nog een zakje voor mij. 4 opmerkingen: