maandag 11 juni 2012

Soms toch nog even slikken!!

Gisteren was het dochterlief haar verjaardagsfeestje!
Ze wou heel graag naar de film. Eigenlijk verjaart ze pas binnen een maand maar dan zijn er al kindjes van haar klas op verlof en..... de film die ze graag wou gaan zien, was juist uit. Dus om het kort te maken, gisteren gingen we naar de film: madagascar 3.
Geweldige film!!!! Maar feestjes zijn natuurlijk ook plezant omdat er gesnoept kan worden! Maar ja met haar diabetes...
We hadden ons voorgenomen dat de kinderen tijdens de pauze allemaal iets te drinken kregen, maar dat er niet gesnoept ging worden... gezien het feestvarken zelf niet kan snoepen van de snoep van de cinema.
Zo hebben we het ook gedaan. Er was maar 1 enkeling die naar popcorn vroeg, vlak voor de pauze gedaan was.
We zijn ook nog niet thuis in het suikervrije snoep om daar nu al mee te beginnen experimenteren op een uur in de dag dat ze niet moet spuiten en eten.

Terug thuisgekomen hebben we voor iedereen croque monsieur gemaakt en buiten 2 die dat niet lusten vonden ze dat ook leuk!
Bij zo een feestje besef je eigenlijk pas wat dat voor haar gaat inhouden in de loop van haar leven...

Ook een snoepzakje was `no go` dit jaar.

En dan las ik deze morgen een berichtje van Tom en Lore over hun geprekje van een tijdje geleden.
Storm, hun zoontje heeft ook diabetes. Zij weten het al 15 maanden ongeveer.

Die kids zijn toch zo sterk!!! Ik kreeg de tranen toch weer in mijn ogen toen ik het las!

13 opmerkingen:

 1. hey, ik ben onthaalmama en heb lange tijd een kindje opgepast die van zijn 18 maand diabetes heeft. Voor een opgroeiend kind is dit zo een grote invloed en er komt zoveel bij kijken..ik ben er mij goed van bewust...hier werd gewerkt met een pompje...maar dan nog moest je elk koolhydraatje ingeven enz...alles werd nauwgezet gewogen en ook bij feestjes moest ik dikwijls iets anders op het menu zetten of het manneke iets ontzeggen. wat me altijd hartzeer deed! sterkte ermee... xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt Pommelien!!!
   Het pompje hebben ze vorige consultatie uitgelegd maar zowel Flore als wij vonden dat precies niet direkt een optie. Misschien later, maar nu is het goed zoals het is!

   Verwijderen
 2. Dit moet soms echt moeilijk zijn voor jullie! Ik ben blij dat jullie nu ook het verhaal van Storm kennen want lotgenoten begrijpen pas echt wat het is he! groetjes, Martien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kinderen zijn zo veerkrachtig! En als je er zelf als ouders op een verstandige en ontspannen manier mee omgaat, kunnen ze heel veel aan. Evengoed zal het vaak moeilijk zijn, vooral ook om te zien dat je kind dingen niet mag die leuk zijn. Sterkte! Maar het gaat goedkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch wel een flinke dochter die jullie hebben. Ik had deze week eetzaal, vandaag een brooddoos in haar hand, een paar kleine doosjes er bovenop, een flesje in haar andere hand en een appel in haar mond. Dat kind is een plantrekker en die kan veel aan, dat zie je zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie haar zo al lopen. En het is inderdaad ne platrekker!!!
   ik weet wel dat het goedkomt en eigenlijk al is, maar zo verjaardagsfeestjes zijn toch confronterend!!!

   Verwijderen
  2. Ik begrijp wat je bedoelt, ik heb dat soms ook met kinderen van Fee haar leeftijd. Vooral vorig jaar toen de leerlingen van haar leeftijd bij mij in de klas zaten. Wat zij kunnen, kan Fee nog niet. Maar ik heb ondertussen geleerd te kijken naar alles wat Fee wel heel goed kan. En dat is best heel veel!

   Verwijderen
 5. Da's inderdaad niet makkelijk als je dat te horen krijgt als mama. Dit heeft gevolgen voor de hele familie, het zal wel aanpassen zijn. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. suikervrije snoepjes moet je zeker eens proberen. Wel geen koekjes en zo (koolhydraten) maar beertjes, zuurtjes en zo mogen wel. In ieder grootwarenhuis vind je wel wat (damhert bij de dieetproducten). Wel oppassen! Want het werkt erg laxerend! Storm kan er maar enkele van eten.
  Ook kan Flore soms eens een suikervrije kauwgom eten (geen 3 hé wegens weer...een laxerend effect ;-) )

  Wat ook een goed idee is voor feestjes en zeker als het ooit eens mooi weer zal worden: suikervrij ijs! Dat is van het "ijsboerke" en noemt Icy ijs. Liters te verkrijgen maar ook "magnums".

  Dit mag allemaal zonder te meten, te spuiten enz... zeker eens proberen

  vele groetjes
  Lore

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Lore voor de tips!!! Ik dacht mij zo vormpjes te kopen om zelf water-ijsjes te maken met cola light en fanta zero en zo voor als het ooit nog eens goed weer wordt!!!! ;o))

   Verwijderen
  2. ja dat kan je ook doen!

   Als wij naar een bbq, schoolfeest, dorpsfeest of zoiets gaan dan staat Storm snel te laag. Zeker als het dan ook nog warm is (zal je nog wel merken) en dan eet hij een gewoon waterijsje. Daar zit niet zo heel veel suiker in als je zou denken. Je kan het eens proberen want altijd iets anders minder lekker moeten eten is ook niet leuk. En als ze hoog staat -> de trampoline op ;-)
   Eet Flore in de namiddag nog een koekje of zo? Storm eet om 14u letterkoekjes (afgewogen, moeten jullie dat ook doen?) maar als iemand in de klas trakteert, dan geef ik een stuk cake mee. Ik heb eens een cake gebakken volgens een recept met het juist aantal koolhydraten. En die heb ik dan verdeeld in de juiste porties en ingevroren. Dus ik heb altijd iets achter de hand als er iemand onverwacht trakteert. Een beetje suikervrije choco erop en "hij heeft het lekkerste cakeje" (zegt hij zelf ;-) )

   Verwijderen
  3. Ondertussen heb ik mij verdiept in de ijsjes. en in die waterijsjes zit echt niet veel suiker!!! Dus dinsdag op schoolreis kan ze gewoon een waterijsje mee eten met de rest!!! Joepie!!! Ik ben bijna even blij als zij zelf haha. Flore heeft in de namiddag een grote snack waarvoor ze moet spuiten, omdat we s avonds nogal laat eten. We hebben nu vrijdag gehoord dat we die ook wat mogen verschuiven naar een vroeger uur...
   Die cake is wel interessant. Kan je mij dat recept eens doorsturen (misschien best via mail zie mijn profiel). Hier in de school wordt niet getrakteerd met verjaardagen, maar als ze uitgenodigd wordt op verjaardagsfeestjes is dat ook wel handig lijkt me! Ze zijn toch zo schattig hee ;o))

   Verwijderen