zondag 3 juni 2012

afgelopen weekend

Ik kreeg vrijdag tijdens de workshop een paar complimenten over Flore haar eerste heupzakje. Toen ik zei dat ik er dringend nog eentje moest maken, omdat het eerste al vuil was... kwam het idee van Kizzy om het in toile ciree te maken. Super idee!! En ik had vorig stoffenspektakel toile ciree gekocht samen met Flore om er een zwemzak van te maken.
Gisteren knipte ik de patroondelen uit de toile ciree en uit de voeringstof. Ik vond zelfs heel toevallig nog rood tassenband en een geel regelaarke voor de lengte van de heupband.

Het enige dat me nog tegenhield, waren een paar mini stukjes stof die dringend verwerkt moesten worden... (Allee dat maakte ik mezelf toch wijs). Ik verwerkte ze: tot knopen


voeringstofje van heupzakje nummer 2 (stoffenspektakel)
 
rood sterrenstofje is voeringstofje van heupzakje nummer 1

Ik heb nog maar 1 keer met toile ciree gewerkt en dat waren alleen maar rechte stukken naaien...niks aan dus!!! Dus echt gerust was ik er niet in... Ik ben er toch maar aan begonnen en toen ik ook bedacht had dat ik eigenlijk wel spelden door de toile ciree kon steken zolang het maar dichter op de rand van de stof was dan ik zou stikken... was ik alweer geruster en ging ik verder met prullen. t Patroon klopt nog niet helemaal en met toile ciree kunt ge minder foeffelen dan met gewone stof... maar t kwam toch goed genoeg in orde!!de voering moest ook op de foto van Flore ;o)
Ik verbeterde het zakje een beetje. Flore heeft bij het eerste wat moeite om het zakje rond haar middel te sluiten omdat het ergens midden op haar rug is, dus deze keer maakte ik 1 van de twee stukken van de sluiting op 5 cm van de kant van het zakje vast. Nadeel is dat ik of papa hoemmelke het zakje dan niet ook rond ons middel kunnen doen.

6 opmerkingen:

 1. tof gemaakt maren en een goed idee in toile ciree, daar heb ik nog nooit mee gewerkt. je dochter zal blij zijn! nog een uitdaging voor me, wie weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar zie een hoe schoon! En morgen kan ik het waarschijnlijk in het echt bewonderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gemaakt hoor. Je dochter is er heel fier mee!

  Lijkt me inderdaad lastiger te verwerken dan een katoentje. Ik heb ook nog een rood wit stippelstofje van liggen... moet eerst eens goed bedenken wat ik er mee ga doen of eigenlijk Bridget bepaald het, zij heeft het stofje ooit uitgekozen, hahaha.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er leuk uit. En als je in plaats van tafelzeil geplastificeerd katoen neemt dan kan je meer draaien, keren en foefelen. Dat scheurt zo niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip!! Ik weet eigenlijk niet of het niet zo geplastificeerd katoen is dat ik gebruikt heb, zou goed kunnen: het is nog redelijk soepel!!
   Ik had ook al gedacht om gewoon katoen te gebruiken en dan met zo product voor waterdicht te maken in het wasmachien te steken...

   Verwijderen