zondag 4 maart 2012

Viltexpositie in 's Hertogenbosch

Gisteren was het dan zo ver... een uitstap met 2 goede vriendinnen (mijn vilt-maatjes). Vilt- maatje 3 kon spijtig genoeg niet mee!!!

We zouden vroeg genoeg vertrekken en dan eerst op ons gemak de vilt-expositie bekijken en dan nog wat gezellig rondlopen in 's Hertogenbosch. Tot daar het plan....

Het liep wel anders dan gepland. We vertrokken vroeg (al is dat een relatief begrip: wat voor de ene vroeg is, is voor de andere een normaal uur). Na ongeveer een uur rijden op de autostrade werd de auto noodgedwongen aan de kant van de autostrade geparkeerd...


Het hing in de lucht... de vraag: oei geraken we nog op de viltexpositie? of niet?  Er hing ook nog vanalles ander in de lucht...


de beste varkensgenetica...

Voor wie de streek kent, heeft hier misschien iets aan:
Tijdens het wachten ontdekten we ook waarom een praatpaal, een praatpaal noemt, hoe het met de kids is, ... en zelfs slagroom kwam ter sprake,... of was dat later op de dag??? Man, man, man, ik heb al lang niet meer zo gelachen, de tranen sprongen uit mijn ogen. Als ge niet beter wist , zou je gedacht hebben dat we een sessie lachtherapie aan het volgen waren aan de kant van de autostrade.

Onze reddende ridder in het gele autotje kwam een kijkje nemen en besloot toch dat de auto moest afgesleept worden!!

Ja we kregen een vervangingswagen! We zeiden dat we tevreden waren als er een limosine kwam, kwestie van in stijl onze dag door te zetten. Die limosine werd hier op de foto juist besteld...
Ongeveer 2uur nadat de auto aan de kant moest en ook heel veel diep-ernstige (ahum) gesprekken verder, konden we verder in een hele nieuwe auto met maar 532 km op de teller.

We zouden het halen de viltexpositie (vandaag is de laatste dag)!! Toch eerst nog iets geen eten toen we in s Hertogenbosch aankwamen want het was al middag ondertussen. Er was ook markt in s Hertogenbosch, waar ook stoffenkramen stonden. Ik heb me moeten inhouden want de inhoud van mijn portemonnee was niet op voorzien deze toevalstreffer.
Dit was het resultaat:


2 leuke stenzo katoentjes en ne goeie kwaliteit tricot

Daarna gingen we waarvoor we gekomen waren. Ik heb geen foto genomen van het gebouw waar de expositie doorging en daar heb ik nu eigenlijk al spijt van. De expositie was in het Kruithuis.

Nu gewoon wat prachtige werken... Op vele foto's zijn de kleuren niet zoals ze in het echt zijn. Het was echt de moeite!!!

een stuk van een zevenluik


Sharit Van der Meer

perspectiefleuke manier voor proeflapjes tentoon te stellen

everzwijnhoofd dat ik niet beter op de foto kreeg

egeltje

Sharit Van der Meer

Ook was er nog een heel leuk scholenproject, daar wil ik wel een extra blog aan wijden.
Als ik in 1 blog veel foto's wil tonen, dan heb ik altijd wat problemen.
Blogger laat me niet doen wat ik graag zou doen.
Ik weet enkel van de jurken zeker van welke viltster het was. Bij de rest heb ik geen namen gezet omdat ik zeker niet de verkeerde naam bij het werk wil zetten.

Namen en meer van alle viltsters vind je op http://www.viltkontaktgroep.nl/


8 opmerkingen:

 1. Dat was een uitstapje met hindernissen. Den Bosch is altijd gezellig. Kreeg je de limo daar wel geparkeerd? Het schaap wil ik hier wel aan de muur hebben. Heb hier ook nog een goeie tip gevonden om de woordverificatie uit te zetten. Heb het meteen gedaan, zo irritant. Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik sinds kort Picasa 3 om foto's te bewerken en collages te maken. Op die manier komen meerdere foto's binnen je blogpost beter tot hun recht. Ik kreeg de tip onlangs van een andere blogster. Vooral het maken van collages vind ik schitterend! Dat leek me een leuk dagje! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hannie,
  De limo hebben we kunnen parkeren in den Bosch op 100 m van het Kruithuis, dus dat was perfect!!! Waarschijnlijk komen we er nog wel eens terug!!!
  Sam, bedankt voor de tip! dat ga ik zeker eens proberen! Want voor dit had ik graag een collage of meerdere gemaakt, maar wist niet met welk programma. Iemand had me overlaatst een ander programma aangeraden, maar daar geraakte ik geen vriendjes mee (met het programma hee)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha ... je vertelt het zo grappig, dat ik hier luidop zit te lachen. Allé, eind goed al goed toch? Groejes ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een leuke tentoonstelling! Laat volgende keer iets weten hè, daar wil ik ook wel naartoe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik!! Maar weet niet of dat elk jaar is of zo, dat denk ik eerlijk gezegd niet.
   Tot dinsdag!!

   Verwijderen
 6. Oooo, dat egeltje! Zo leuk!
  En hoe is het nu met de auto afgelopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die was dinsdag nog bij de dokter. Nu zal ie wel terug thuis zijn denk ik!!!

  BeantwoordenVerwijderen