woensdag 28 maart 2012

omkeerbaar zonnehoedje en de plantjes

Gisteren was het terug stoffen madammen.
Ik twijfelde wat ik ging maken: gilet van manlief afmaken (zie carnaval), dat hij waarschijnlijk toch niet zal dragen wegens te warm met pasen (hoop ik). Leuk kleedje nummer x voor dochterlief ineenzetten ... tot ik overdag een blog zag waar ze een zonnehoedje gemaakt hadden. Oh ja dat wou ik ook!!!!
Even een tutorial gezocht en gevonden by Miekk. Mini-zoon stofjes laten kiezen (hij was heel vastberaden met zijn keuze) en eraan begonnen.
Toen het hoedje af was, begon ik wel schrik te krijgen of het wel zou passen, want het paste op mijn hoofd perfect!!! o ow!!!
Eigenlijk had ik goesting om zoonlief wakker te maken toen ik thuiskwam van de sToffen madammen, maar omdat jullie mij dan allemaal heel onverantwoord zouden vinden, heb ik van dat plan afgezien. Ik ben in mijn bed gekropen en intige uren later er ook weer uit. Geduldig gewacht tot zoonlief wakker was en hoedje gepast ...
Het werd goed genoeg gekeurd, misschien een beetje aan de grote kant, maar beter te groot dan te klein ...niet waar!!!
Wat denken jullie ervan??
stofje met vosjes: bambiblauw
stofjes vogeltjes: fabric city (denk ik)

Als ik zo naar deze foto's kijk, vind ik de boord van het hoedje te groot. Ik moet eerlijk toegeven dat het patroon van by Miekk getekend is met naadwaarde en ik heb er nog eens naad bijgeknipt....
Ondertussen toch al maar nieuwe stofjes gekozen... voor mini-zoon en voor dochterlief. Maxizoon is ondertussen te stoer geworden voor een hoedje en gaat voor een pet.

Verder ook nog een foto van de plantjes waarover mini-zoon en ik gisteren met elkaar spraken,...let op de geweldige naamplaatjes die de juf met de kinderen knutselde.

boontjes, tuinkers, radijsjes en een zonnebloem

2 opmerkingen:

  1. Heel leuk geworden! Maar wel een beetje groot inderdaad :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toen ik daarstraks naar huis reed van t werk heb ik besloten om het hoedje helemaal uit elkaar te halen en de stukken te knippen zoals jij afgetekend had en het dan terug in elkaar te zetten. ;o)

      Verwijderen