zondag 13 mei 2012

Pauze en dochterlief

Een kleine pauze is  noodzakelijk. Ik ben samen met dochterlief in het ziekenhuis voor nog wel even. Al zeker tot komende vrijdag. Internet is er dus mailen kan ik, maar foto's uploaden lukt hier niet. En bloggen zonder foto vind ik niet zo leuk.

Even een kleine schets van de situatie. Donderdagavond gingen we naar de dokter met dochterlief omdat ze al een paar dagen uitslag had die maar niet wegging. Ze dronk de laatste tijd nogal veel  en daar dat van de ene op de andere dag begonnen was, maakte ik mij daar toch een beetje zorgen over. Ze was ook vermagerd, 2 kg op 3 a 4 maanden en ze moest veel plassen (ik dacht door het vele drinken). Dat werd dus ook allemaal aan de dokter gemeld.
Er werd bloed genomen en naar het labo gestuurd... Om 23u werden we uit bed gebeld, dat we direkt naar spoed moesten met Flore. Haar suikerspiegel in het bloed was veel veel te hoog.
Diagnose: diabetes

Verschieten dat ge dan doet, nu ben ik al een beetje bekomen van de schok en ben ik vooral fier op de manier waarop dochterlief er zelf mee omgaat!
Ze is een supermeid (dat wist ik al langer hoor)

De komende dagen gaan we hier veel moeten bijleren en daar ik bij haar blijf in het ziekenhuis, ga ik effkens een pauze inlassen.
Ik blijf wel meelezen met alle blogs die ik volg, want tijd zat hier.
En als we terug thuis zijn kan u hier vrij snel terug dingen bewonderen die ik en Flore hier aan het fabriceren zijn tussen de bedrijven door.

Ik weet nu alleen niet wanneer dat zal zijn...

En iedereen die dit leest goed bloggen de komende dagen zodat Flore en ik hier leuke blogs kunnen lezen en mooie dingen kunnen bewonderen hee!!!

15 opmerkingen:

 1. Lieve Flore, hopelijk kan je snel het ziekenhuis verlaten en maken jullie het ondertussen zo gezellig mogelijk, zo meiden onder elkaar ;-)

  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doen we zeker!!! Hier is ook een geweldige speelzaal voor de kinderen waar Flore mag gaan knutslenen en spelletjes spelen. Mama's en papa's mogen niet mee knutselen (snif). Maar ze keek er al naar uit dat die vandaag terug open was!!!
   ;o)) genetisch belast zijn op vlak van creatief zijn is ook niet altijd gemakkelijk haha

   Verwijderen
 2. Héél véél courage daar in het ziekenhuis en maak er ondertussen ook samen een gezellige tijd van. Gelukkig is de wetenschap al ver op gebied van diabetes, good luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is even schrikken ja!!!
  geniet toch van deze tijd samen,
  t s raar: (heb ooit ook met dochterlief in t ziekenhuis verbleven, niets ernstig: rota-virus)
  je kind is "ziek" maar langs de andere kant ben je samen
  "super-close" met elkaar!!!
  hopelijk komt alles snel goed lieve Flore, mama zal zeker
  super goed voor je zorgen!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me voorstellen dat dat ff verschieten is! Heel veel beterschap en benut die dochter-moedertijd maar optimaal ;-)
  Hopelijk zijn jullie vlug terug thuis!! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt allemaal voor die lieve berichtjes!!! Tot nu toe hebben we ons niet verveeld. We krijgen hier les van een dietieste en van een diabetesspecialist. en verder kunnen we ons alletwee ook heel goed bezig houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eén voordeel: jullie zitten binnen terwijl het bitter koud is, regent en hagelt! Maar toch hoop ik dat jullie snel weer een frisse neus kunnen gaan halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge diabetes, das niet niks, maar een erg dappere Flore lees ik, ik wens jullie veel sterkte maar ook veel gezelligheid zomet zijn tweetjes in het ziekenhuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. amai, is dat ff verschieten! zo een diagnose schudt de hele familie wel even degelijk door elkaar...maar... jullie komen er wel door, daar duim ik voor!!! Veel moed en succes met alle beproevingen waar jullie voor staan :-)
  lieve groetjes
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 9. tjoe, dat is vervelend zo'n diagnose als je jong bent. Veel succes en positiviteit bij alle diabetes lessen die gaan volgen (in het ziekenhuis en in de praktijk van alledag).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Flore,

  Wat een schok he zeg! Dat zal voor uw mama ook wel niet den besten avond geweest zijn! Maar samen komde gullie er toch wel uit, da weet ik al zekers!

  Al het beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe is het ondertussen met jullie? Lieve groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo,n nieuws is absoluut niet leuk om te vernemen maar mits goede behandeling en therapietrouw komt dat heus wel in orde.In het begin is het wennen wat mag en niet mag maar na een tijdje zal ze daar mee kunnen omgaan.
  groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, ben een tijdje niet aan blogs lezen toe gekomen en nu zie ik dit pas. Heel veel sterkte voor je dochter en voor de rest van het gezin. Want het zal toch niet makkelijk zijn om hiermee om te gaan.
  Heel fijn dat jullie zulke goede begeleiding krijgen.
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Maren,

  Onze zoon kreeg vorig jaar in maart de diagnose van diabetes :-( Hij was toen net 6 geworden en ging er ook heel dapper mee om. Dapperder dan wij op dat moment. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Er komen nog moeilijke periodes maar ik had in maart 2011 nooit durven denken dat we in juni '12 zover zouden staan als we nu staan. Storm is net terug van boerderijkamp met de klas en alles is heel goed gegaan dankzij een superjuf, het diabetesteam heeft hij er echt van genoten.

  Als je eens wil mailen, doe gerust

  Veel sterkte!
  mijn blog: www.de-terboykes.blogspot.com

  vele groetjes
  Lore

  BeantwoordenVerwijderen