zaterdag 21 januari 2012

uitslag give-away en een heerlijke wandeling van vorige week in foto's

De give-away is simpel!!!! Aankleedpopje is gewonnen, de enige deelnemer . Ik ben eigenlijk wel blij dat zij de colsjaal krijgt...want zij verjaart vandaag ook! Ik kon niet wachten om de sjaal te haken en hij ligt dus ook al klaar!  Ria stuur je mij je adres? Dan stuur ik hem in de loop van volgende week op. En gelukkige verjaardag!!!!!

Het haken van de colsjaal is super makkelijk.
Ik gebruikte wol voor naald 4 of 5 en gebruikte een haaknaald van 5.
Je start met 30 lossen. De eerste lijn start je met 2 lossen en dan steek je in de 3de lus van die 30. Dus eigenlijk de 5de. Hierin haak je *2 stokjes gevolgd door 2 lossen en dan terug 2 stokjes in dezelfde lus als de vorige 2 stokjes**. 3 lussen verder herhaal je van * tot **. Zo ga je verder tot het einde van de lijn.
De volgende lijn start je weer met 2 keerlossen. /Je haakt 2 stokjes,gevolgd door 2 lossen, gevolgd door 2 stokjes/ op de plaats waar je in de eerste rij de 2 lossen tussen de stokjes hebt gehaakt. Zo haak je verder tot je sjaal lang genoeg is (regelmatig passen is nog altijd de beste manier ) en je haakt of naait de uiteinden aan elkaar.

Heel verslavend omdat je er ook niet veel bij moet nadenken! Ik haak nu een bruine voor dochterlief en ik heb nog een kleurig wolletje gekocht woensdag om nog eentje voor mij te haken.


Vorige week heb ik s zondag samen met papa hoemmelke een wandeling gemaakt. De kids waren een nachtje uit logeren.
3 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Wat leuk dat ik gewonnen heb. En wat raar dat er verder niemand heeft meegedaan.
  Maar ik ben in elk geval blij met nog een extra verjaardagsverrassing.
  Ik ga eens even kijken of ik je e-mailadres kan vinden en dan stuur ik je mijn adres.

  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi Ria, mijn e-mail adres is maren_ryckeboer(ad)hotmail.com

   Verwijderen