zaterdag 7 januari 2012

3 koningen gingen op pad

De kinderen hadden al zeker een maand geleden met hun papa afgesproken dat ze dit jaar 3 koningen zouden gaan zingen... de allereerste keer!! Er werden plannen gemaakt... Ik zou voor elk een mooie kroon maken. In gedachten zag ik het helemaal voor me... elk een mooie kroon van elk een ander mooi vrolijk stofje.
Het werd een beetje stiller en ik vond eigenlijk dat ik de 'juiste' stofkes niet in mijn kast had liggen. Ze ligt zo vol, maar dus niet met de juiste stofkes.

Deze morgen vroeg Flore de hoeveelste januari het is vandaag... Dus ik antwoord: 7 januari....
Grote verontwaardiging: Oh en we zijn gisteren geen 3 koningen gaan zingen.  Ik had er gisteren eerlijk gezegd wel aan gedacht, maar papalief was werken en het was papalief die het beloofd had om met hun te gaan zingen.
Ik stelde Flore dus gerust dat de meeste kinderen vandaag gaan zingen. Papalief en ik schoten in actie. Ik knipte 3 kronen uit dun karton.... een mooi gouden laagje erop, waar papalief ook een houten ster mee bedekte.
Oei help ons nietjesmachien heeft het een tijdje geleden begeven!!!
Ik moest toch nog een klein stukje rek aan elke kroon maken voor de kinderhoofdjes. Ik zag rek, kroon naaimachien,... dus dan maar een creatieve oplossing. Ik naaide de rek vast aan 1 uiteinde, het was toevallig knoopsgaten rek waar ik een klein sti-ukje van over had. Het tweede uiteinde was moeilijker vast te naaien, dus ik heb dan maar een knoopje op het andere uiteinde genaaid.
Een oude overtrek voor de cape'n en voila ze zijn op pad.


slurfie wou wel even snel model spelen
bij het zwarte koningke hadden juist wat traantjes gevloeid, maar na een extra schmink beurt zijn ze vertrokken

Ik ben benieuwd naar de verhalen seffens als ze thuis komen. Ik zal zorgen dat de kachel aan is als ze terugkomen.

2 opmerkingen:

 1. Leuk ! Waar is de tijd dat we zelf drie koningen gingen zingen? Ik kan mij volledige inleven in het enthousiasme van jouw kinderen.

  Je hebt ook een leuke Blog. Ik word ook volger van jouw Blog, fijn dat je ook de mijne hebt ontdekt.

  Lieve groetjes,

  CreativEls

  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel plezant, wij zijn ook op pad geweest, k vond het zelf ook kei leuk nog ;-) ze zullen het warme huisje op prijs stellen denk k! schattig dat zwarte koningske ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen