zondag 9 december 2012

Suikervrije notencake

Recept notencake (diabetes):ingrediënten

50 ml lauwe magere melk
250g magarine
40g bakbestendige zoetstof
2 eieren (+-50g)
4 eiwitten
250g zelfrijzende bloem
100g gemalen walnoten (ander soort noten heeft een andere hoeveelheid Koolhydraten)


en als persoonlijke toets deed ik er ook nog sap en ceste van een halve citroen bij

Bereiding:
1. Roer de magarine tot ze zacht is en klop ze daarna een klein beetje luchtig.
2. Doe de zoetstof erbij
Door mijn aloude gewoonte om alles bijeen te kappen, heb ik stap 1 en 2 gekombineerd ;o)
3.Voeg de melk bij de eieren en meng dit afwisselend met de bloem door het botermengsel.
4. Klop het geheel nog enkele ogenblikken luchtig.
5.Voeg de gemalen walnoten toe
6. Spatel de opgeklopte eiwitten erdoor
7. Doe de deeg in de vorm

Bakken
Voorverwarmde oven van 210°C
Baktijd: 10 minuten op 210°C, daarna verminderen tot 170°C, laat de cake uitbakken.

Deze hoeveelheid deeg is juist genoeg voor 19 cupcakevormkes te vullen (die gebruik ik altijd omdat dat zo gemakkelijk is om mee naar school te geven ipv een koekje)

Het basisrecept (dus zonder het citroensap en de noten) bevat 26g Koolhydraten/100g cake
Door toevoegen van de noten komt ge aan 23.3g Koolhydraten  per 100g cake


1 opmerking:

  1. Flore zal weer blij zijn dat mama dit voor haar gemaakt heeft... Smakelijk!
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen