Recept notencake (diabetes):ingrediënten
50 ml lauwe
magere melk
250g magarine
40g bakbestendige zoetstof
2 eieren (+-50g)
4
eiwitten
250g zelfrijzende bloem
100g gemalen walnoten (ander soort noten heeft een andere hoeveelheid Koolhydraten)
en als persoonlijke toets deed ik er
ook nog sap en ceste van een halve citroen bij
Bereiding:
1. Roer de
magarine tot ze zacht is en klop ze daarna een klein beetje luchtig.
2. Doe
de zoetstof erbij
Door mijn aloude gewoonte om alles
bijeen te kappen, heb ik stap 1 en 2 gekombineerd ;o)
3.Voeg de melk bij de eieren en meng dit afwisselend met de
bloem door het botermengsel.
4. Klop het geheel nog enkele ogenblikken
luchtig.
5.Voeg de gemalen walnoten toe
6. Spatel de opgeklopte eiwitten erdoor
7. Doe de deeg in de
vorm
Bakken
Voorverwarmde oven van 210°C
Baktijd: 10 minuten op
210°C, daarna verminderen tot 170°C, laat de cake uitbakken.
Deze
hoeveelheid deeg is juist genoeg voor 19 cupcakevormkes te vullen (die gebruik
ik altijd omdat dat zo gemakkelijk is om mee naar school te geven ipv een
koekje)
Het basisrecept (dus zonder het citroensap en de noten) bevat 26g Koolhydraten/100g cake
Door toevoegen van de noten komt ge aan 23.3g Koolhydraten per 100g cake
Flore zal weer blij zijn dat mama dit voor haar gemaakt heeft... Smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, rita.