zaterdag 5 november 2011

zakjes, zakjes, zakjes....

Gisteren heb ik wat zakjes zitten maken. Zoontje was eigenlijk een beetje verliefd op het zakje dat we als verpakking gebruikt hadden voor de bon van t vriendje van dochterlief.
Ik had hem al een tijdje geleden beloofd om eens een zakje te maken voor zijn petshop in te doen en dit is het dan geworden. Ja ik weet het: ik ben tegen mijn principe ingegaan om geen 2 keer hetzelfde te maken. Maar als ze het zo schoon vragen, kan je moeilijk weigeren.

Ik had mezelf een to do wish lijstje gemaakt voor deze herfstvakantie waarop oa dat petshop-zakje stond; maar verder stonden er ook nog een zakje voor de gedroogde citrusschillen in. Onlangs las ik op een blog dat gedroogde citrusschillen perfect zijn om je kachel te helpen aankrijgen. Ik weet niet meer op welke blog het was anders zette ik zeker een linkje (als jij weet op welke blog, laat het me dan weten).
Maar zo iets is nu echt iets wat ik graag onthoud en er iets mee doe. Dus nu worden de schillen van de appelsienen en mandarijntjes gedroogd in een plastiekbakje op de verwarming en daarna worden ze bijgehouden in dit mandje:
Zowel het groene stofje van het mandje en de aapjesstof van het zakje hierboven komen van Fabric city

Nog iets van op mijn lijstje was een speldenboekje voor als ik begin januari naar de bijeenkomsten ga van de stoffen madammen
Ik twijfelde lang over welk stofje het moest worden: eentje met uiltje, met bloemen of een van die andere leuke stofje die mijn stoffenkast bevolken. Het werd er een heel ander. Deze week kreeg ik van mijn schoonzus een stofje dat al lang in haar kast lag en waar ze niks mee deed. Voor een kledingsstuk zag ik dat niet direkt zitten, maar voor een speldenboekje vond ik het perfect. Ook de binnenstof kreeg ik van schoonzus' haar stoffen kast.


Gisteren was ik de kinderen uitgenodigd om met de neefjes en de nichtjes te spelen. En ik mocht ook mee gaan. Samen met de schoonzus heb ik me teruggetrokken in de naaikamer. Ik knipte een mooie tricot in stukken in de hoop dat ik niet verkeerd knipte. Het wordt mijn eerste tricot-stuk: een wikkelkleedje voor Flore. Ik moet nog alles ineen naaien waar ik nu mee ga verder doen.


1 opmerking:

  1. Je hebt weer leuke dingen gemaakt! Dat apen-stofje is toch super!

    BeantwoordenVerwijderen